allVoIP forum  

Τώρα είναι 11 Δεκ 2023, 17:51

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Νέα εγκατάσταση σε INNOVI box
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Αύγ 2018, 15:57 
ATA user

Καλησπέρα.

Μετά από ένα χάκεμα σε ένα INNOVVI box (με Atom και μια ISDN κάρτα) που είχα από το 2011 (έχω γράψει σε άλλο νήμα σχετικά), λέω να εγκαταστήσω μια νέα διανομή με Asterisk. Το ερώτημά μου όμως είναι τι βάζω τώρα που δεν είναι πλέον free το elastix με την έννοια, να δουλεύει το hardware που έχω και να μπορώ να ζητήσω μια συμβουλή όπως καλή ώρα τόσα χρόνια εδώ μέσα. Αν υπάρχει και κάποιος οδηγός, θα ήταν ιδανικό.

Επίσης τώρα που ο ΟΤΕ μας ειδοποίησε οτι υποχρεωτικά θα κάνει voip την τηλεφωνία καταργώντας το τοπικό κέντρο, μήπως δεν χρειάζεται ούτε η ISDN κάρτα και μπορούμε με ένα απλό sip trunk να έχουμε πρόσβαση στο τηλέφωνό μας; (ιδανικά για να μην χρειάζεται και τον εξοπλισμό - router που δίνει ο ΟΤΕ - εκτός ίσως από τη λειτουργία modem με bridge). Η μόνη μου απαίτηση είναι να έχω 2 ταυτόχρονες κλήσεις.

Ευχαριστώ.

Κορυφή
Χωρίς σύνδεση Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα εγκατάσταση σε INNOVI box
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 14:01 
SIP debugger

Για διανομή επιλέξτε το Issabel (https://www.issabel.org/)

Ο ΟΤΕ μάλλον δεν θα σας δώσει τα credentials για να συνδεθείτε στον SIP server του. Μπορείτε είτε να ζητήσετε να σας δώσει router με θύρα ISDN είτε να πάρετε αυτούς που δίνει με δύο αναλογικές συνδέσεις και να αντικαταστήσετε την μάρτα ISDN BRI με αναλογική κάρτα

Κορυφή
Χωρίς σύνδεση Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 16:45 
ATA user

Ευχαριστώ για την όπως πάντα έγκαιρη κι έγκυρη απάντηση.

Κορυφή
Χωρίς σύνδεση Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2018, 20:04 
ATA user

agis έγραψε:
Για διανομή επιλέξτε το Issabel (https://www.issabel.org/)

Ο ΟΤΕ μάλλον δεν θα σας δώσει τα credentials για να συνδεθείτε στον SIP server του. Μπορείτε είτε να ζητήσετε να σας δώσει router με θύρα ISDN είτε να πάρετε αυτούς που δίνει με δύο αναλογικές συνδέσεις και να αντικαταστήσετε την μάρτα ISDN BRI με αναλογική κάρτα

Έβαλα το Issabel, και το έστησα από την αρχή, όλα καλά. Από τον ΟΤΕ πήρα το oxygen που έχει BRI θύρα όπου συνέδεσα το innovi box μου και έχει και 2 phone θύρες στις οποίες συνέδεσα fax και συναγερμό. Δεν πήρα κωδικούς, το δουλεύω όπως πριν.

Έχω μια ερώτηση ωστόσω:

Θέλω στο phone2 να χτυπάει ΜΟΝΟ ο αριθμός του fax (πρώην msn). Από τον ΟΤΕ μου είπαν οτι το ρύθμισαν αλλά όταν καλεί κάποιος σ' αυτό τον αριθμό, απαντάει πάντα το pbx. Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω στο issabel για να ΜΗΝ κάνει τίποτα όταν έρχεται εισερχόμενη κλήση σ' αυτό τον αριθμό; (ελπίζοντας έτσι οτι θα απαντήσει το fax). Όταν απλά σβήσω το any DID/any CID incoming route, απαντάει και πάλι λέγοντας, οτι δεν ξέρει τι να κάνει μ' αυτό τον αριθμό.

Από τον ΟΤΕ επιμένουν, οτι η οποιαδήποτε ρύθμιση στο router έχει γίνει από την μεριά τους. Θέλει απλώς ρύθμιση και το τηλεφωνικό κέντρο. Απ' ότι κατάλαβα βέβαια, δεν είναι δυνατό να ΜΗΝ χτυπάει και η BRI θύρα. Αλλιώς, αν ήταν η κλήση να πηγαίνει ΜΟΝΟ στην phone2, δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα με το issabel.

Κορυφή
Χωρίς σύνδεση Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2018, 15:39 
SIP debugger

Το ευκολότερο είναι να προσθέσετε ένα FXS στο κέντρο, να συνδέσετε το fax σε αυτό και να δρομολογείτε τις κλήσεις που γίνονται προς το MSN του fax, στο νέο εσωτερικό του FXS.

Κορυφή
Χωρίς σύνδεση Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ]  Συντονιστής: allVoIP team

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Copyright © 2008-2020, allVoIP.gr